Περιοδικό "Το Ρόπτρο"

Αναρτήθηκε από blogofAvlonari On 3/22/2009 06:10:00 μ.μ.

Το περιοδικό "Ρόπτρο" είναι ένα έντυπο περιοδικό που εκδίδεται ανά τέσσερις μήνες. Σήμερα έχει φτάσει αισίως τα 26 τεύχη. Αποτελεί γέννημα μιας ομάδας "φίλων" της ιστορίας και λαογραφίας της περιοχής του Αυλωναρίου. Αναφέρεται σε θέματα που αφορούν κύρια την περιοχή του Αυλωναρίου και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Εύβοια. Μερικά απ' αυτά μάλιστα έχουν και γενικότερο ενδιαφέρον.

Το όνομα του περιοδικού οφείλεται στην ανάγκη να δηλώσουμε την παρουσία μας, όπως γίνεται με το ρόπτρο, όταν χτυπάμε την πόρτα. Είμαστε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων, που εκτιμάμε την αξία της ελληνικής παράδοσης και προσπαθούμε, με τις δικές μας δυνάμεις, να περισώσουμε ό,τι μπορούμε. Δεν διεκδικούμε τον τίτλο του ιστορικού και του λαογράφου. Απλά και μόνο, ανήκουμε στη μερίδα κείνη των ανθρώπων που ο Ράλλης Κοψίδης ονομάζει "οι εξ Ελλήνων φιλέλληνες".

Αλλά πέρα από την παρουσία μας, το "Ρόπτρο" υποδηλώνει κι άλλη μια μεγαλύτερη ανάγκη. Να χτυπήσουμε μ' αυτό και "μεγαλύτερες" πόρτες. Είναι πια καιρός. Να ξεκινήσει - με τη βοήθεια του κέντρου - πανελλήνια κινητοποίηση για τη διάσωση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σε λίγο θα' ναι αργά. Εμείς με το "Ρόπτρο" χτυπάμε την πόρτα των αρμοδίων. Ελπίζουμε - τουλάχιστον - ν' ακουστούμε. Για μας θα' ναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση...

Ιστοσελίδα Περιοδικού: http://www.toroptro.gr
Blog Περιοδικού: http://roptro.blogspot.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατες θέσεις

Πρόσφατες Θέσεις

Αρχείο